Şarlotă de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi

15 iunie 2015   Rețete

Delicioasa şarlotă de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi poate fi preparată numaidecât dacă urmezi paşii recomandaţi de noi. Gustul te va trimite la anii copilăriei, când mama ori bunica ta prepara deserturi în fiecare săptămână.

Şarlotă de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi - Ingrediente

6 caise mari bine coapte 4 plicuri gelatină 100 g zahăr pudră 100 g biscuiţi simpli 400 ml iaurt degresat

Şarlotă de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi - Cum se prepară

Se înmoaie două plicuri de gelatină în apă rece. Separat, se pune la fiert zahărul cu o lingură de apă. Când zahărul s-a dizolvat, se încorporează în sirop gelatina şi se lasă la răcorit. Se amestecă siropul cu iaurtul şi cu patru caise tăiate bucăţi. Se pun biscuiţii în forme (ca în imagine), se toarnă compoziţia şi se decorează cu felii sau jumătăţi de

caise. Gelatina ­rămasă se prepară conform indicaţiilor de pe pachet şi se toarnă în forme peste cremă. Şarlota de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi se lasă la frigider 1-2 ore, să se închege, înainte de a fi servite.

Mai multe