Şarlotă de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi
Delicioasa şarlotă de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi poate fi preparată numaidecât dacă urmezi paşii recomandaţi de noi. Gustul te va trimite la anii copilăriei, când mama ori bunica ta prepara deserturi în fiecare săptămână.
Şarlotă de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi - Ingrediente
6 caise mari bine coapte 4 plicuri gelatină 100 g zahăr pudră 100 g biscuiţi simpli 400 ml iaurt degresat
Şarlotă de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi - Cum se prepară
Se înmoaie două plicuri de gelatină în apă rece. Separat, se pune la fiert zahărul cu o lingură de apă. Când zahărul s-a dizolvat, se încorporează în sirop gelatina şi se lasă la răcorit. Se amestecă siropul cu iaurtul şi cu patru caise tăiate bucăţi. Se pun biscuiţii în forme (ca în imagine), se toarnă compoziţia şi se decorează cu felii sau jumătăţi de
caise. Gelatina rămasă se prepară conform indicaţiilor de pe pachet şi se toarnă în forme peste cremă. Şarlota de caise şi iaurt cu blat de biscuiţi se lasă la frigider 1-2 ore, să se închege, înainte de a fi servite.