Savarine de casă cu pesmet
Pentru această reţetă de savarine de casă cu pesmet nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente. Esenţial este că le faceţi în casă şi să vă simţiţi bine atunci când le preparaţi!
Ingrediente pentru savarine de casă cu pesmet (6 savarine)
4 linguri pesmet 3 ouă 3 linguri zahăr sare
2 linguri zahăr pudră
1 pahar apă
50 ml rom
200 ml smântână dulce
gem
Mod de preparare pentru savarine de casă cu pesmet
Separi ouăle şi baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până se face o cremă. Baţi albuşurile cu puţină sare, adaugi restul de zahăr şi mixezi până acesta se dizolvă. Pui pesmetul în compoziţia de gălbenuşuri, apoi albuşurile bătute şi amesteci uşor. Tapetezi formele de savarină şi împarţi aluatul în ele. Bagi la cuptor până trec testul scobitorii.
Pentru sirop fierbi apa cu zahărul şi apoi adaugi romul. Însiropezi savarinele pe care le-ai scos din cuptor. Baţi frişca împreună cu zahărul. Când se răcesc savarinele, tai un capac fiecăreia. Baza o ornezi cu frişcă, iar capacul îl ungi cu gem. Laşi savarinele de casă cu pesmet la rece înainte de a servi.