Scones: pâinici dulci
Aceste pâinici dulci - celebrele scones din Marea Britanie - pot fi consumate la micul-dejun, la desert sau ca gustare. Sunt nelipsite de la Ceaiul de la ora 5, se prepară uşor şi rapid!
Ingrediente
- 40 g unt
- 1 ou mare
- 2 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 120 ml lapte
- 250 g făină
- 1 praf de sare
- gem, pentru servit
- smântână fermentată (30% grăsime), pentru servit
Într-un bol, mixezi untul moale cu oul şi zahărul, apoi torni laptele şi omogenizezi. Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi continui să frămânţi aluatul cu mâna, până obţii o bilă omogenă.
Întinzi o foaie de 2-2,5 cm grosime şi, cu gura unui pahar, decupezi cercuri de mărimea dorită. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele şi le dai la frigider 20 de minute.
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C şi coci pâinicile aproximativ 12-15 minute, până se rumenesc. Te tai transversal şi le serveşti cu gemul preferat şi cu smântână grasă fermentată.
FOTO Shutterstock