Scones: pâinici dulci

10 decembrie 2021   Rețete

Aceste pâinici dulci - celebrele scones din Marea Britanie - pot fi consumate la micul-dejun, la desert sau ca gustare. Sunt nelipsite de la Ceaiul de la ora 5, se prepară uşor şi rapid!

Ingrediente

  • 40 g unt
  • 1 ou mare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 120 ml lapte
  • 250 g făină
  • 1 praf de sare
  • gem, pentru servit
  • smântână fermentată (30% grăsime), pentru servit

Într-un bol, mixezi untul moale cu oul şi zahărul, apoi torni laptele şi omogenizezi. Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi continui să frămânţi aluatul cu mâna, până  obţii o bilă omogenă.

Întinzi o foaie de 2-2,5 cm grosime şi, cu gura unui pahar, decupezi cercuri de mărimea dorită. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele şi le dai la frigider 20 de minute.

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C şi coci pâinicile aproximativ 12-15 minute, până se rumenesc. Te tai transversal şi le serveşti cu gemul preferat şi cu smântână grasă fermentată.

FOTO Shutterstock

Mai multe