Semifreddo cu brânză proaspătă de vaci, reţeta italiană
Dacă vrei un desert răcoros, de vară, rece şi cremos în acelaşi timp, prepară semifreddo cu brânză proaspătă de vaci. Pentru un plus de savoare, adaugă sirop de mentă.
De ce ai nevoie pentru semifreddo
2 lămâi
200 g brânză proaspătă de vaci
200 m frişcă bătută
200 g zahăr
4 foi de gelatină
3 ouă
Pentru sirop de mentă
50 g zahăr
50 ml apă
100 g frunze de mentă
Cum se prepară semifreddo
Înmoi foile de gelatină în apă rece, 10 minute.
Separi albuşurile de gălbenuşuri, mixezi gălbenuşurile spumă cu 50 g de zahăr, apoi pui pe foc, amestecând până ce se îngroaşă crema. Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu coaja şi zeama de lămâie, apoi încorporezi 50 g frişcă şi foile de gelatină. Pui compoziţia pe foc mic, amestecând până ce se dizolvă gelatina, apoi dai deoparte şi adaugi gălbenuşurile.
Separat, baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr. Pui peste crema de brânză restul de frişcă bătută şi, la final, încorporezi albuşurile. Pui compoziţia într-o formă dreptunghiulară şi o ţii la congelator 6-7 ore.
Pentru siropul de mentă, pui toate ingredientele pe foc şi fierbi câteva minute, până ce siropul scade şi se îngroaşă puţin. Laşi la răcit.
Decorezi semifreddo cu frunze de lămâie şi torni deasupra siropul de mentă. Serveşti imediat.