Şniţele de pui gratinate la cuptor
Apetisante şi uşor de preparat, şniţelele de pui gratinate la cuptor sunt un deliciu.
Ingrediente pentru şniţele de pui gratinate la cuptor
2 bucăţi piept de pui
50 g caşcaval, ras
50 g brânză, rasă
1 ou
1 lingură făină
70 g pesmet
parmezan ras, după gust
1-2 linguri oregano
coaja rasă de la 1 lămâie
½ linguriţă usturoi pudră
ulei
felii de lămâie, pentru servire
pătrunjel proaspăt tocat, după gust
sare
piper
Mod de preparare - Şniţele de pui gratinate la cuptor
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Tai bucăţile de carne pe jumătate, pe lung, şi le condimentezi cu sare şi piper, după just. Le baţi uşor ca pentru şniţele. Într-un bol, baţi oul împreună cu făina până la omogenizare. Separat, combini pesmetul cu parmezan, oregano, coaja rasă de lămâie, usturoiul pudră, sare şi piper.
Dai puiul prin compoziţia cu ou, apoi prin cea cu pesmet. Îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, până devine crocant. Transferi într-o tavă tapetată, presari brânza şi caşcavalul ras şi dai la cuptor 8-10 minute. Serveşti cu pătrunjel şi felii de lămâie.