Şniţele de pui gratinate la cuptor

11 mai 2018   Rețete

Apetisante şi uşor de preparat, şniţelele de pui gratinate la cuptor sunt un deliciu.

Ingrediente pentru şniţele de pui gratinate la cuptor

2 bucăţi piept de pui

50 g caşcaval, ras

50 g brânză, rasă

1 ou

1 lingură făină

70 g pesmet

parmezan ras, după gust

1-2 linguri oregano

coaja rasă de la 1 lămâie

½ linguriţă usturoi pudră

ulei

felii de lămâie, pentru servire

pătrunjel proaspăt tocat, după gust

sare

piper

Mod de preparare - Şniţele de pui gratinate la cuptor

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Tai bucăţile de carne pe jumătate, pe lung, şi le condimentezi cu sare şi piper, după just. Le baţi uşor ca pentru şniţele. Într-un bol, baţi oul împreună cu făina până la omogenizare. Separat, combini pesmetul cu parmezan, oregano, coaja rasă de lămâie, usturoiul pudră, sare şi piper.

Dai puiul prin compoziţia cu ou, apoi prin cea cu pesmet. Îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, până devine crocant. Transferi într-o tavă tapetată, presari brânza şi caşcavalul ras şi dai la cuptor 8-10 minute. Serveşti cu pătrunjel şi felii de lămâie.

Sursa https://www.cookingclassy.com

https://www.cookingclassy.com

Mai multe