Somon cu cartofi la cuptor

14 martie 2018   Rețete

Pregăteşte un somon gustos cu cartofi la cuptor, pe care îl serveşti cu un sos delicios de iaurt cu mărar.

Pentru cartofi 650 g cartofi 2 linguri ulei 1 lingură rozmarin uscat 1 lingură oregano pătrunjel tocat, după gust sare piper Pentru somon 4 bucăţi file de somon 1 lingură ulei 4 felii lămâie sare piper Pentru sos 100 g iaurt grecesc 80 g maioneză 1 linguriţă hrean, dat prin răzătoare 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură de mărar, tocat 1 ceapă, tocată sare piper

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Speli cartofii şi îi amesteci cu uleiul şi restul mirodeniilor. Aşezi somonul într-o tavă, îl stropeşti cu puţin ulei, apoi potriveşti gustul cu sare şi piper. Aranjezi cartofii lângă peşte.

Pui o felie de lămâie peste fiecare bucată de somon, pentru a le da un plus de savoare. Dai la cuptor 20 de minute.

Într-un bol, amesteci toate ingredientele pentru sos. Acoperi şi dai la rece câteva minute. Serveşti somonul cu carofi şi sos.

Sursa https://www.jocooks.com

https://www.jocooks.com

Mai multe