Somon cu legume în stil marocan – Reţeta Marthei Stewart

28 martie 2017   Rețete

În această mâncare delicioasă, preparată în stil marocan, carnea de somon şi legumele se fierb împreună. Mâncărica are o aromă fantastică, graţie ingredientelor tradiţionale marocane, cum ar fi pasta de ardei iute (harissa) şi boabele de năut. Reţeta este recomandată de Martha Stewart.

Somon cu legume in stil marocan - Ingrediente

1 lingură ulei de măsline 4 căţei de usturoi, tocaţi ¼ cană pastă de ardei iute 3 linguri pastă de tomate 1 cană de supă de peşte sau supă de pui (făcută în casă sau din comerţ) 1 cartof dulce, descojit, tăiat cuburi 1 conopidă mică, tăiată bucheţele 1 dovlecel verde, tocat în bucăţi mai mari 1 dovlecel de vară, tocat în bucăţi mai mari sare grunjoasă 1 conservă de năut (425 g), scursă 4-6 bucăţi de somon piper roşu ½ legătură coriandru verde

Somon cu legume in stil marocan - Mod de preparare

Încingi uleiul cu usturoiul într-o oală mare, la foc mediu, 30 de secunde. Adaugi pasta de ardei iute şi pasta de tomate. Ţii pe foc şi amesteci până la omogenizare, 1-2 minute. Torni supa şi fierbi la foc mic.

Adaugi în oală cubuleţele de cartof dulce, conopida, dovlecelul verde şi dovlecelul de vară. Condimentezi cu ½ linguriţă de sare. Fierbi, acoperind oala, până vezi că legumele se înmoaie, 12-15 minute.

Adaugi boabele scurse de năut. Condimentezi fiecare bucată de somon cu sare şi ¼ linguriţă de piper roşu, pe ambele părţi, şi fixezi cu o scobitoare. Aşezi somonul peste legumele din oală. Fierbi astfel 8-10 minute, acoperind vasul, până când carnea este puţin tare la atingere. La final, presari coriandru tocat şi serveşti.

Sursa: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com

Cum se prepară puiul marocan

Cum se prepară puiul marocan

Clătite marocane

Clătite marocane

Supă marocană de năut (bogată în fier)

Supă marocană de năut (bogată în fier)

Mai multe