Somon cu sos de busuioc

30 decembrie 2015   Rețete

Binecunoscut pentru utilizările sale în bucătăria mediteraneeană, busuiocul este o plantă aromatică orginară din India (unde este considerată o plantă sacră), cu un miros caracteristic foarte puternic.

Ingrediente (2 porţii)

2 fileuri de somon 4 căţei de usturoi 1 praf de sare piper 1 lingură ulei de măsline 6-7 frunze busuioc 100 g smântână zeamă de lămâie, după gust 2-3 linguri ulei cartofi natur

Mod de preparare

Condimentezi peştele cu sare şi piper după gust şi-l aşezi în tava unsă cu ulei, cu pielea în jos. Ţii la cuptor 10-15 minute. Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu uleiul de măsline, adaugi busuiocul tocat, sarea după gust şi smântâna. Mixezi bine şi picuri zeamă de lămâie după gust. Serveşti peştele alături de sos şi cartofi natur.

Mai multe