Sos bolognez. Cum se face corect

22 iulie 2019   Rețete

Multă lume se străduieşte să găsească o reţetă perfectă de sos bolognez. Pentru început, trebuie să ştii că pentru acest sos ai nevoie de o carne de bună calitată şi câteva ingrediente care să îi dea o aromă deosebită. Îţi prezentăm o reţetă delicioasă de sos bolognez pe care să o foloseşti ori de câte ori ai poftă de o porţie săţioasă de paste.

Ingrediente:

300 g carne de vită tocată 150 g pancetta neafumată 50 g ceapă 50 g tulpină de ţelină 50 g morcov 300 g roşii decojite sau passată de roşii 200 ml vin alb 200 ml lapte 200 ml supă de legume 1 lingură pastă tomate 2 linguri smântână 50 g unt Sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Pentru început, toacă mărunt pancetta. Pune-o într-o tigaie de fontă şi pune-o la foc mic pentru cam 10 minute.

Între timp, taie legumele mărunt.

Adaugă ulei sau unt în aceeaşi tigaie şi găteşte legumele la foc mic cam 10 minute.

Adaugă carnea tocată, măreşte focul să fie potrivit şi amestecă des. Adaugă vinul şi continuă să amesteci până se evaporă.

Adaugă roşiile sau pasata. Acoperă tigaia şi găteşte pentru 2 ore.

Adaugă câte un polonic de supă de legume când sosul începe să se reducă. La 15-20 de minute înainte să iei sosul de pe foc, adaugă laptele şi asezonează. Când e gata, adaugă smântâna. Amestecă apoi cu pastele fiertele şi serveşte cu parmezan deasupra.

https://www.thelocal.it/20190301/the-original-recipe-for-authentic-bolognese-sauce

https://www.thelocal.it/20190301/the-original-recipe-for-authentic-bolognese-sauce

Mai multe