Spaghete cu anşoa, măsline şi capere
Reţeta de spaghete cu capere şi anşoa, denumită şi spaghete alla Puttanesca, este originară din oraşul Napoli. Termenul „puttana“ se traduce în italiană prin prostituată, iar povestea spune că acest fel de mâncare a fost inventat în bordelurile din oraş, pentru a atrage mai mulţi clienţi.
Ingrediente
300 g spaghete integrale
800 g roşii
2-3 căţei de usturoi
1 lingură capere
150 g măsline fără sâmburi, după preferinţă
25 g anşoa din conservă
½ linguriţă chili pudră
1 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă pătrunjel uscat
2 linguri ulei de măsline
½ legătură de busuioc
sare
piper
Laşi caperele la desărat 10 minute. Între timp, fierbi pastele în apă cu puţină sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs într-o strecurătoare.
Tai usturoiul mărunt şi îl sotezi 30 de secunde în uleiul încins, apoi adaugi fileurile de anşoa, roşiile tocate, caperele, ierburile aromatice, chili, sare şi piper după gust. Amesteci şi mai ţii pe foc mediu încă zece minute. Pui măslinele, transferi pastele, omogenizezi şi mai laşi să fiarbă un minut, să se întrepătrundă aromele. Decorezi pastele cu busuioc proaspăt şi le serveşti cu parmezan ras.
FOTO Shutterstock