Spaghete cu pui şi roşii uscate. Reţetă cu sos cremos
Tot ce ai nevoie este o tigaie, câteva ingrediente proaspete şi curând vei avea o porţie de spaghete cu pui şi roşii uscate, o reţetă cu sos cremos. Brânza şi pastele se combină foarte bine, nu-i aşa? Adică, chiar şi ceva simplu ca parmezanul peste spaghete are un gust fantastic.
Spaghete cu pui şi roşii uscate. Reţetă cu sos cremos - Ingrediente
2 bucăţi piept de pui dezosate şi fără pieliţe sare piper 500 g spaghete ½ cană cu roşii uscate în ulei 1 lingură usturoi pisat 1¼ cană smântână ⅔ cană parmezan răzuit ⅓ cană mozzarella răzuită 1-2 lingurişe zeamă de lămâie ¼ cană busuioc tocat, prosapăt sare piper
Spaghete cu pui şi roşii uscate. Reţetă cu sos cremos - Mod de preparare
Fierbi apă cu puţină sare într-o oală mare. Când începe să clocotească pui spaghetele şi le faci al dente.
Între timp, într-o tigaie, la flacără mare, pui puţin ulei şi asezonezi bucăţile de pui cu sare şi piper pe ambele părţi. Aşezi bucăţile de carne în tigaie când uleiul s-a încins şi dai focul mai mic. Când s-au făcut pe jumătate, le întorci pe partea cealaltă, cam după 5-7 minute. Le scoţi după alte 5-6 minute şi le aşezi pe un fund de lemn.
În aceeaşi tigaie, adaugi roşiile uscate cu puţin din uleiul lor amestecat cu usturoiul. Dai focul mai iute şi adaigi repede smântâna şi ambele tipuri de brânză. Laşi pe foc 3 minute sau până se mai îngroaşă, apoi dai focul mai mic şi laşi să fiarbă. Adaugi restul ingredientelor, asezonând după gust.
Taie puiul bucăţi şi pune-le în sos împreună cu spaghetele scurse. Amesteci şi serveşti imediat.
sursa: http://www.ohsweetbasil.com/
Spaghete bolognese cu pui. Reţeta Marthei Stewart
Spaghete bolognese cu pui. Reţeta Marthei Stewart
Spaghete carbonara. Reţetă recomandată de Jamie Oliver