Spaghete cu sparanghel şi sos de usturoi
Bogate în elemente nutritive, lipsite de grăsimi sau colesterol - spaghetele cu sparanghel şi sos de pătrunjel sunt ideale pentru zilele în care vrei să mănânci ceva hrănitor şi gustor.
Spaghete cu sparanghel şi sos de pătrunjel - Ingrediente (2 porţii)
10 tije de sparanghel 60 g unt 350 g spaghete
2 legături pătrunjel
4-5 frunze de busuioc verde
2 căţei de usturoi
2 linguri de capere în oţet
zeama de la o lămâie
3 linguri ulei de măsline
sare
oregano
Spaghete cu sparanghel şi sos de pătrunjel - Mod de preparare
Speli sparanghelul şi-l pui într-o crăticioară cu apă la fiert. Îl scoţi într-o sită şi-l laşi câteva minute să se scurgă de apă. Topeşti un sfert din unt într-o tigaie şi căleşti sparanghelul 5-8 minute. Îl pui într-un vas acoperit şi-l păstrezi la cald.
Pui apa la fiert cu o linguriţă de sare pentru spaghete. Când a dat în clocot, adaugi în oală spaghetele, le laşi 8-10 minute şi apoi le scurgi. Pentru sos, speli, cureţi şi toci pătrunjelul şi busuiocul, apoi le pisezi într-un mojar. Când au devenit aproape o pastă, adaugi usturoiul, caperele, torni zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Continui să pisezi, apoi potriveşti de sare.
Topeşti untul rămas într-o tigaie şi căleşti pastele 2-3 minute. Le pui într-un bol şi le amesteci cu sosul de pătrunjel, adaugi sare, piper şi oregano după gust.
Pui pastele pe un platou adânc şi-l ornezi de-o parte şi de alta cu tijele de sparanghel rumenite.