Spaghetti cu pui şi usturoi
Dacă vrei să experimentezi bucătăria italienească , încearcă aceste spaghetti aromate cu usturoi şi pui.
Pentru 2 porţii
Ingrediente
Pentru pui
½ piept de pui dezosat şi fără pieliţă 2 linguri unt 1 lingură ulei 2 linguriţe usturoi, tocat 1 lingură zahăr brun sare, piper negru fulgi de ardei iute
Pentru spaghetti
150 g de spaghetti
3 linguri unt
2 linguriţe usturoi, tocat
sare,piper
parmezan ras
Mod de preparare
Asezonează puiul cu sare, piper negru şi fulgi de ardei iute. Pune-l într-o tavă pirex unsă cu ulei. Într-o tigaie mică încălzeşte untul şi uleiul, adaugă usturoiul şi găteşte-l pentru câteva secunde. Nu lăsa usturoiul să se ardă fiindcă va căpăta un gust amar.
Adaugă zahărul brun şi amestecă. Acoperă puiul cu acest amestec. Pune-l la copt pentru 25-30 de minute. În acest timp pune spaghetti la fiert cu apă şi sare. Scurge-le.
Într-o tigaie, topeşte untul, adaugă usturoiul şi găteşte-l pentru câteva secunde. Asezonează cu sare şi piper. Adaugă spaghetti şi amestecă. Serveşte cu parmezan ras. Decorează farfuria cu pătrunjel tocat, dacă doreşti.
Sursa: http://www.kitchennostalgia.com