Spanac cu brânză şi bacon
Spanacul este bogat în antioxidanţi, întăreşte sistemul imunitar, echilibrează zahărul din sânge şi ajută la digestie. Încearcă o reţetă cu brânză crocantă şi bacon, foarte gustoasă şi uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a pregăti spanac cu brânză şi bacon
230 g cremă de brânză
70 g maioneză
75 g smântână
1-2 linguri ulei de măsline
1-2 căţei de usturoi, pisaţi
boia, după gust
usturoi pudră, după gust
450 g spanac congelat
450 g bacon, rumenit
100 g parmezan, ras
150 g brânză mozzarella, mărunţită
100 g brânză mozzarella, feliată
1 baghetă pâine
pătrunjel, după gust
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Într-un bol, amesteci crema de brânză, maioneza, smântâna, usturoiul şi boiaua. Adaugi spanacul, bine scurs si tocat mărunt, bacon, parmezanul şi 50 g mozzarella mărunţită.
Transferi conţinutul într-o tigaie, unsă cu puţin ulei. Presari restul de mozarella mărunţită, apoi aşezi feliile de brânză. Torni ulei de măsline pe deasupra. Dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Presari pătrunjel tocat peste preparat. Serveşti cu paine.
Sursa http://www.thechunkychef.com