Ştrudel cu cireşe şi migdale
Aşa că ai preparat tot felul de ştrudele? Cu mere ori brânză dulce şi stafide, cu căpşuni ori prune. Dar ce ar fi să-l încerci şi pe acesta cu cireşe şi migdale?
Ingrediente
500 g făină 250 ml lapte 25 g zahăr 30 g drojdie 2 ouă 1 praf de sare 200 g unt
500 g cireşe
1 gălbenuş
2 linguri zahăr pudră pentru decor
50 g de migdale
Mod de preparare
Prepari o maia din drojdie, puţin lapte cald, zahăr, o lingură de făină şi laşi la dospit într-un loc cald. Pui maiaua în făina cernută, adaugi ouăle, sarea, restul de lapte, 50 g de unt la temperatura camerei şi frămânţi un aluat moale, pe care-l laşi la dospit circa 30 de minute. Întinzi din aluat o foaie dreptunghiulară, pui pe toată suprafaţa restul de unt, împătureşti foaia în două, o laşi la frigider 20 de minute, după care o întinzi din nou. Aşezi pe foaie cireşele curăţate de sâmburi şi rulezi cu grijă. Ungi ruloul cu un gălbenuş bătut şi presari migdalele tăiate. Aşezi ştrudelul într-o tavă unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute. Îl tai felii şi-l presari cu zahăr pudră.