Ştrudel cu nucă de cocos

17 iunie 2014   Rețete

Dificultate mică Preparare 70' Pentru 8 porţii

Ingrediente

100 g biscuiţi simpli

400 g gem de căpşuni

500 g aluat de foitaj

1 ou

4 albuşuri

100 g zahăr tos

60 g zahăr pudră

150 g nucă de cocos

Cum se prepară

Macini biscuiţii şi-i amesteci cu gemul de căpşuni. Întinzi aluatul de foitaj dezgheţat într-o foaie de 3 mm grosime şi o tai în jumătate. Aşezi umplutura de gem pe mijlocul foilor. Aduci marginile spre interior, dar laşi spaţiu, nu le lipeşti între ele.

Aşezi ştrudelele pe o tavă cu hârtie de copt şi ungi aluatul cu ou bătut.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul tos şi adaugi treptat zahărul pudră, mixând până când tot zahărul se topeşte. Încorporezi uşor fulgii de nucă de cocos. Pui bezeaua pe mijlocul ştrudelelor, pe lungime.

Le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 20 de minute, apoi reduci temperatura la 160° C şi mai laşi alte 20 de minute.

Mai multe