Ştrudel cu nucă de cocos
Dificultate mică Preparare 70' Pentru 8 porţii
Ingrediente
100 g biscuiţi simpli
400 g gem de căpşuni
500 g aluat de foitaj
1 ou
4 albuşuri
100 g zahăr tos
60 g zahăr pudră
150 g nucă de cocos
Cum se prepară
Macini biscuiţii şi-i amesteci cu gemul de căpşuni. Întinzi aluatul de foitaj dezgheţat într-o foaie de 3 mm grosime şi o tai în jumătate. Aşezi umplutura de gem pe mijlocul foilor. Aduci marginile spre interior, dar laşi spaţiu, nu le lipeşti între ele.
Aşezi ştrudelele pe o tavă cu hârtie de copt şi ungi aluatul cu ou bătut.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul tos şi adaugi treptat zahărul pudră, mixând până când tot zahărul se topeşte. Încorporezi uşor fulgii de nucă de cocos. Pui bezeaua pe mijlocul ştrudelelor, pe lungime.
Le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 20 de minute, apoi reduci temperatura la 160° C şi mai laşi alte 20 de minute.