Sufleu cu spanac şi cartorfi
Acest sufleu de spanac şi cartofi e alegerea ideală pentru un prânz reconfortant într-o zi friguroasă. O cură de spanac proaspăt îţi îmbunătăţeşte digestia, te ajută să ai o piele şi un păr mai sănătos, ţine diabetul sub control, îţi îmbunătăţeşte ritmul cardiac şi sistemul imunitar.
- 500 g spanac
- 400 g cartofi fierţi în coajă
- 100 g ciuperci
- 2 căţei usturoi
- 1 ceapă
- 1 legătură ceapă verde
- 6 ouă
- ulei
- sare, piper
Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. Separat, căleşti ceapa verde şi pe cea uscată, mărunţite, în 2 linguri de ulei şi, când devin sticloase, adaugi ciupercile tăiate. Ţii pe foc până scade zeama lăsată şi dai deoparte.
Încingi 1 lingură de ulei, adaugi usturoiul tăiat fin, apoi spanacul spălat şi tăiat. Laşi pe foc aproximativ 5 minute, îl ţii la răcit. Combini cartofii cu ciupercile şi cu spanacul.
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Baţi gălbenuşurile şi le răstorni peste celelalte ingrediente, amesteci să se combine aromele şi potriveşti gustul de sare şi piper. Cu o paletă, încorporezi şi albuşurile.
Răstorni compoziţia într-o tavă termorezistentă, de mărime potrivită, netezeşti şi o dai la cuptorul încins, aproximativ 40 de minute.
FOTO: Shutterstock