Supă-cremă cu mărar şi castraveţi

21 iulie 2014   Rețete

Legumele proaspete sunt „la putere“. iar o modalitate simplă de a le pregăti sunt supele-cremă. Iată una dintre ele:

Dificultate mică Pentru 4 porţii Preparare 40'

Ingrediente

4 castraveţi mai mari

1 cartof mare

2 cepe

50 g unt

1 l supă de legume

sare

piper

1 legătură mărar

250 ml smântână

50 g somon afumat

Mod de preparare

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti până se înmoaie într-o cratiţă cu untul topit. Adaugi castraveţii tăiaţi bucăţi, cartoful tăiat cubuleţe, supa de legume, piper, sare, după gust,

şi fierbi până când legumele se înmoaie.

Scurgi zeama dacă este prea multă, adaugi mărarul, pui totul în blender şi mixezi până devine o cremă. Torni amestecul din nou în cratiţă, pui două linguri cu smântână, subţiezi cu zeamă până la consistenţa dorită şi mai dai într-un clocot.

Serveşti supa caldă, garnisită cu smântână, somon afumat şi o crenguţă de mărar.

Mai multe