Supă cremă cu paste
17 decembrie 2018
Rețete
Fierbinte şi săţioasă, această supă te revigorează într-o zi rece de iarnă.
6 porţii/Timp de preparare: 1h/Dificultate mică
Ingrediente
500 g morcovi
500 g dovleac plăcintar
2 cepe
2 căţei usturoi
1 lingură unt
sare, piper, după gust
½ linguriţă nucşoară măcinată
200 ml smântână lichidă
100 g paste cu forme diverse
Mod de preparare: Cureţi morcovii şi dovleacul, îi tai în bucăţi de 3-4 cm. Toci ceapa şi o căleşti în unt. Adaugi morcovii şi dovleacul, pui 1,5 l de apă şi laşi la fiert 20 de minute. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară măcinată, adaugi smântâna şi pasezi supa cu un blender de mână.
Separat, fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi şi le adaugi în supă.