Supă-cremă de cartofi cu praz
O reţetă de sezon cu supa-crema de cartofi cu praz pe care ar trebui s-o încercaţi imediat. Gustul cartofilor noi în combinaţie cu prazul este deosebit.
Ingrediente:
6-7 cartofi noi 2 fire praz 1 morcov 1 rădăcină păstârnac 1 l supă de pui 250 ml smântână dulce 3 linguri ulei sare
Mod de preparare:
Speli, cureţi şi dai prin răzătoare morcovul şi păstârnacul. Îl căleşti într-o cratiţă împreună cu ulei şi sare după gust. Între timp, speli cartofii, îi cureţi şi-i tai cubuleţe. Îi adaugi în cratiţă împreună cu supa de pui şi laşi să fiarbă până se înmoaie legumele. Scoţi o jumătate din cantitatea de cartofi şi-i laşi să se răcească.
Supa o pasezi cu blenderul până devine foarte fină. Adaugi smântâna, după o care o pui pe foc şi o mai laşi să dea un clocot. Dai deoparte şi laşi să se răcească. Speli prazul, îl tai cubuleţe şi-l adaugi în aceasta supa-crema de cartofi cu praz împreună cu cartofii rămaşi.
FOTO: Profimedia