Supă-cremă de cartofi cu praz

20 mai 2014   Rețete

O reţetă de sezon cu supa-crema de cartofi cu praz pe care ar trebui s-o încercaţi imediat. Gustul cartofilor noi în combinaţie cu prazul este deosebit.

Ingrediente:

6-7 cartofi noi 2 fire praz 1 morcov 1 rădăcină păstârnac 1 l supă de pui 250 ml smântână dulce 3 linguri ulei sare

Mod de preparare:

Speli, cureţi şi dai prin răzătoare morcovul şi păstârnacul. Îl căleşti într-o cratiţă împreună cu ulei şi sare după gust. Între timp, speli cartofii, îi cureţi şi-i tai cubuleţe. Îi adaugi în cratiţă împreună cu supa de pui şi laşi să fiarbă până se înmoaie legumele. Scoţi o jumătate din cantitatea de cartofi şi-i laşi să se răcească.

Supa o pasezi cu blenderul până devine foarte fină. Adaugi smântâna, după o care o pui pe foc şi o mai laşi să dea un clocot. Dai deoparte şi laşi să se răcească. Speli prazul, îl tai cubuleţe şi-l adaugi în aceasta supa-crema de cartofi cu praz împreună cu cartofii rămaşi.

Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi

Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Supa de legume cu usturoi

Supa de legume cu usturoi

FOTO: Profimedia

Mai multe