Supă-cremă de ciuperci

16 noiembrie 2016   Rețete

Se spune că gustul ciupercilor i-a cucerit atât de tare pe faraonii din Egiptul Antic, încât le-au decretat legume regale şi niciun om de rând nu avea voie să se apropie de ele. Vremurile s-au schimbat, iar acum din delicioasele ciuperci poţi găti preparate fel de fel!

Ingrediente ½ conopidă mică 15 ciuperci 2 cartofi 1 ceapă 1 păstârnac 2 căţei de usturoi 100 ml smântână sare piper pătrunjel

Mod de preparare

Desfaci conopida cubuleţe şi o speli sub un jet de apă rece. Pui la fiert ciupercile cu conopida în apă cu sare, adaugi ceapa tocată, cartofii şi păstârnacul feliat. Când s-au înmuiat legumele, dai deoparte câteva ciuperci şi bucăţi de conopidă, iar pe celelalte le pasezi cu smântâna. La final, pui legumele rămase, piper după gust, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat.

Mai multe