Supă cremă de conopidă

13 februarie 2014   Rețete

Repede şi uşor de făcut, supa de conopidă este ideală pentru o masă bogată în vitamine.

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 kg conopidă, tăiată bucheţele 500 g cartofi, tocaţi 1 l supă de pui ½ cană smântână

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. Se lasă pe foc timp de 3 minute. Apoi se adaugă conopida tăiată bucheţele şi cartofii tocaţi. Se amestecă din când în când şi se lasă pe foc aproximativ 5 minute. Se adaugă supa de pui, se pune piper după gust. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă. Se reduce focul şi se mai fierbe încă 15-20 de minute.

Când e gata, se ia de pe foc şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se pune toată supa într-un blender şi se amestecă bine. Supa cremă rezultată se pune din nou în oală, se adaugă smântâna şi se mai ţine pe foc 2 minute.

Mai multe