Supă-cremă de dovlecei
Dovlecelul este una dintre legumele cu cel mai mare conţinut de potasiu, util îndeosebi pentru inimă şi creier. Consumat vrut sau foarte puţin gătit, este bogat în nutrienţi şi nu îngraşă. Noi vă propunem o delicioasă supă-cremă de dovlecei, perfectă pentru zile ceva mai răcoroase.
Ce ai nevoie
3 dovlecei, tăiaţi cubuleţe 2 cartofi, tăiaţi cubuleţe 2 cepe, tocate 500 ml supă de găină sare piper 50 ml smântână 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 2 linguri ulei 2 linguri de unt
Mod de preparare
Pui uleiul şi untul într-un vas şi căleşti legumele. Amesteci şi stingi cu supa de găină. Când legumele sunt fierte, le scoţi şi păstrezi zeama. Mixezi compoziţia cu blenderul vertical şi dacă e cazul mai torni din lichidul în care au fiert. Condimentezi cu sare şi piper, apoi adaugi smântâna, mai dai câteva clocote şi poţi servi supa cu felii de pâine prăjită ori crutoane.