Supă cremă de gulii

31 octombrie 2015   Rețete

Guliile sunt un plus de vitamine într-o astfel de supă-cremă. Bucură-te de o porţie zdravănă fierbinte!

Ingrediente (4-5 porţii)

6 gulii 2 fire praz 3 cartofi 1 morcov 1 l supă legume sau apă fiartă sare piper 1 praf nucşoară 2 linguri ulei

Mod de preparare

Cureţi primele două frunze de la praz şi îl tai rondele. Cureţi de coajă guliile şi le tai cubuleţe, la fel procedezi şi cu cartofii şi morcovul. Încingi uleiul şi căleşti uşor prazul, apoi adaugi guliile şi cartofii, amesteci câteva minute şi torni supa sau apa fierbinte. Laşi să fiarbă până când se înmoaie guliile. Dai deoparte vasul şi mixezi legumele, apoi le treci prin sită, pentru a scăpa de eventualele părţi lemnoase ale guliilor. Aşezi din nou vasul pe foc, potriveşti gustul de sare, piper, presari nucşoara şi opreşti focul.

Mai multe