Supă-cremă de mazăre cu smântână

19 iunie 2015   Rețete

Supracongelarea mazării produce variaţii minime ale valorilor nutriţionale comparativ cu produsele proaspete. De fapt, conţinutul de vitamina C al mazării supracongelate imediat după recoltare este mai mare decât cel al mazării culese de câteva ore. Pentru această supă-cremă de mazăre cu smântănâ poţi folosi mazăre proaspătă cumpărată din piaţă.

Supă-cremă de mazăre cu smântână - Ingrediente

600 g boabe de mazăre verde câteva frunze de spanac proaspăt 2 l supă de carne sau de zarzavat 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr pătrunjel verde sare 150 g smântână

Supă-cremă de mazăre cu smântână - Mod de preparare

Fierbi mazărea cu apă cât să o cuprindă. După câteva clocote, adaugi frunzele de spanac şi puţină sare. Când mazărea ­este bine pătrunsă, iei vasul de pe foc. După ce s-a răcorit, pasezi mazărea şi spanacul prin sită sau cu ajutorul unui blender, adaugi supa strecurată de carne sau de zarzavat şi laşi să fiarbă circa 10 minute. Separat, freci untul cu făina, diluezi cu puţină supă şi torni în oală. Adaugi zahărul, sare, după gust, pătrunjel verde tocat foarte fin şi laşi să fiarbă încă 5 minute. Serveşti supa-cremă de mazăre cu smântână adău­gată direct în farfurie.

Mai multe