Supă-cremă de morcovi

26 iulie 2014   Rețete

Dacă te-ai săturat de ciorbele şi supele clasice, gustă această supă uşor dulceagă de morcovi.

Ai nevoie de

• 1 cutie morcovi tineri extra-fini Bonduelle, 400 g sau 1 kg morcovi • 1 ceapă, 1 piept de pui • 1/2 păstârnac • 1/2 ţelină • 1 ardei • 50 gr orez • 2 foi dafin • 3 linguri lapte • 2 linguri smântână • 4 felii pâine • 2 linguri ulei măsline sau de palmier • sare • busuioc ornament • piper

Spălăm pieptul de pui şi îl punem la fiert cu 1 litru apă, sare, ulei şi puţin piper. Între timp, curăţăm legumele, le spălăm şi tocăm mărunt. Luăm cu o paletă spuma făcută de la pieptul de pui. Când este aproape fiert, adăugăm legumele şi le lăsăm să fiarbă, adăugând foile de dafin şi orezul. Se mai fierbe cca 10-13 minute şi probăm carnea, să vedem dacă este fiartă. Carnea fiartă şi foile de dafin se scot într-o sită, iar în oală se adăugă laptele şi smântâna. Cu un mixer vertical sau blender, se pasează toate, până devin o cremă. Potrivim cu sare şi piper, ornăm cu busuioc. Putem servi cu pâine prăjită. Poftă bună!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe