Supă-cremă de morcovi şi linte
Pentru această reţetă de supă-cremă de morcovi şi linte trebuie să foloseşti, pentru un plus de savoare, puţin ghimbir şi puţină pudră de chili. Ghimbirul este un condiment de climă caldă, care provine din aceeaşi familie cu nucşoara şi şofranul. În ceea ce priveşte chili, cu timpul, călugării le-au descoperit şi proprietăţile culinare, mai ales că puteau înlocui piperul negru, un condiment mult mai scump prin anii 1500.
Supă-cremă de morcovi şi linte - Ingrediente (4 porţii)
1 kg morcovi 120 g linte roşie 1 ceapă roşie, tocată 2 căţei usturoi, tocaţi 3 linguriţe ghimbir, răzuit ½-¾ linguriţă pudră de chili 2 linguriţe chimion zeama de la jumătate de lămâie 1½ litru supă de legume 3 linguri ulei de măsline sare ¼ cană lapte de cocos
Supă-cremă de morcovi şi linte - Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200 de grade. Cureţi cartofii, îi tai pe jumătate în lungime şi toci în bucăţi de 3 cm. Le aşezi într-o tavă, acoperi cu o lingură de ulei, presari sare şi o linguriţă de chimion. Laşi la cuptor cam 30 de minute.
Încingi restul de ulei într-o oală şi pui ceapa. Laşi să se înmoaie şi să se călească 3-4 minute. Adaugi usturoiul tocat şi ghimbirul răzuit. Amesteci încontinuu astfel încât să nu se ardă usturoiul.
Adaugi restul de chimion şi pudra de chili şi amesteci cu ceapa şi usturoiu. Laşi 2 minute pe foc, ca să-şi elibereze aromele, amestecând frecvent.
Torni trei sferturi din cantitatea de supă şi pui şi lintea la fiert 15-20 de minute sau până se înmoaie şi adaugi morcovii rumeniţi înainte de a pune toate ingredientele în blender. Foloseşti blenderul, apoi repui supa-cremă în oală şi restul de supă de legume. Asezonezi cu sare, zeama de lămâie şi laşi să fiarbă 5 minute.
Serveşte cu puţin lapte de cocos pe deasupra.
http://www.lazycatkitchen.com/