Supă-cremă de roşii
Pentru că roşiile sunt peste tot în piaţă, iar precupeţii nu ştiu cum să te mai îmbie să le cumperi, chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună!“ îţi propune o delicioasă reţetă de supă-cremă de roşii.
Ingrediente
4 ardei capia 5 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ceapă 1 morcov ½ ţelină 1 cană cu apă 3 kg roşii din conservă sau 3 kg proaspete zahăr, după gust câteva frunze de busuioc sare piper
Mod de preparare
Dacă ai roşii proaspete, le opăreşti câteva secunde, le descojeşti şi le tai cubuleţe, apoi le laşi deoparte. Speli ardeii, îi dai cu ulei, cu puţin usturoi, cu sare multă şi îi pui la copt, în cuptor, 20 de minute. Îi scoţi îi cureţi de coajă şi îi tai fâşii.
Tai mărunt ceapa, morcovul şi ţelina. Căleşti, într-o oală în ulei încins, ceapa, adaugi morcovul şi restul de usturoi. Laşi puţin, pui ţelina şi roşiile (din conservă sau cele proaspete, descojite şi tăiate), zahăr după gust şi torni o cană de apă. Laşi la fiert. După ce s-au înmuiat legumele adaugi şi ardeii copţi, guşti şi potriveşti de sare şi piper.
Mai laşi câteva minute să se combine aromele, apoi bagi blenderul şi mixezi până când obţii o cremă. Serveşti supa cu crutoane ori cu fâşii de caşcaval şi busuioc verde.