Supă-cremă de sfeclă roşie. Iată care sunt ingredientele secrete care îi dau un gust minunat
Iată un început bun pentru orice masă: o delicioasă supă-cremă de sfeclă roşie. Vei vedea că reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi este un pic diferită de varianta clasică, având în componenţă câteva ingrediente aparte, care îi dau un gust savuros. Încearcă şi tu şi vei descoperi cât de bună este supa.
Supă-cremă de sfeclă roşie - Ingrediente
600 g sfeclă roşie 400 ml suc de sfeclă 300 ml suc de portocale 80 ml vin alb 1 ceapă 1 căţel de usturoi coaja de la ½ portocală 50 g unt sare piper crutoane, pentru servire smântână, pentru servire
Supă-cremă de sfeclă roşie - Mod de preparare
Ta ceapa şi toci usturoiul cât mai fin. Cureţi sfeclele şi le tai cuburi mari.
Adaugi untul într-o cratiţă mare, adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi până când ceapa devine sticloasă. Adaugi sfecla tăiată cuburi şi sotezi aproximativ 5-7 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Torni vinul alb în cratiţă, adaugi sucul de sfeclă, sucul de portocale şi coaja rasă de portocală. Laşi să dea în clocot şi apoi fierbi la foc mic aproximativ 20-30 de minute, până când sfecla devine moale şi este pătrunsă.
Transferi supa într-un blender şi o omogenizezi. Ai grijă să nu umpli prea tare recipientul blenderului, ca să eviţi împrăştierea supei. Condimentezi din nou cu sare şi piper. Serveşti supa-cremă de sfeclă în boluri, cu crutoane şi cu o lingură cu vârf de smântână grasă.
Ciorbă de sfeclă şi roşii (tensiune arterială)
Ciorbă de sfeclă şi roşii (tensiune arterială)
Supă concentrată de pui. Reţeta lui Jamie Oliver pentru baza mâncărurilor tale
Supă concentrată de pui. Reţeta lui Jamie Oliver pentru baza mâncărurilor tale