Supă cu mazăre şi paste
Această delicioasă supă cu mazăre şi paste poate fi servită şi de vegetarieni. Trebuie doar să înlocuiţi baconul cu 2 linguri de ulei şi supa de pui cu supa de legume.
Ingrediente:
câteva fâşii de bacon tăiate mărunt o ceapă medie tocată 2 morcovi tocaţi 2 căţei de usturoi zdrobiţi o jumătate de linguriţă de rozmarin sare piper negru măcinat o lingură de pastă de tomate 2 căni de mazăre 4 căni de supă de pui 3 sferturi de cană de mai micuţe un sfert de cană de pătunjel tocat
Mod de preparare:
Prăjiţi baconul timp de 8-10 minute, pânâ capătă o culoare maronie. Adăugaţi ceapa şi morcovi şi lăsaţi-le pe foc 5 minute, apoi amestecaţi-le cu usturoiul şi rozmarinul.
După încă 1 minut, asezonaţi cu sare şi piper. Turnaţi pasta de tomate, supa de pui şi 4 căni de apă. Lăsaţi supa cu mazăre la fiert, amestecând constant, timp de 10 minute. Adăugaţi apoi pastele şi mai lăsaţi supa pe foc 10 minute.
La sfârşit, presăraţi peste supă cu mazăre şi paste pătrunjel tocat peste.
Sursa: marthastewart.com