Supă cu orez şi spanac în stil italian
Nimic nu poate fi mai bun la un prânz reuşit, decât această supă care te poate trimite cu gândul departe, la însorita Italie!
Preparare 30' Pentru 4-6 porţii
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă tocată
1 cană morcovi tocaţi
1 cană tijă de ţelină tocată
3 căţei usturoi, tocaţi
6 căni supă de pui sau de legume
1 cutie roşii tocate
1 1/2 cups cană orez
1/2 linguriţă cimbru uscat
1/4 linguriţă oregano uscat
1/4 linguriţă rozmarin uscat
4 căni spanac
sare
piper
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o oală mare la flacără medie. Adaugă ceapa şi sotează 4 minute. Adaugă morcovii, tija de ţelină şi usturoiul şi mai sotează încă 3 minute. Toarnă supa de pui sau de legume, pune roşiile, orezul, cimbrul, oregano şi rozmarinul şi amestecă.
Lasă supa să fiarbă, amestecând din când în când. Dă focul mai încet şi fierbe 10 minute până când orezul devine al dente.
Pune spanacul şi mai lasă pe foc 1-2 minute. Asezonează cu sare şi piper. Serveşte cât e caldă.
sursa: gimmesomeoven.com