Supă de linte roșie
Lintea roșie este foarte sănătoasă, fiind întâlnită în special în preparatele indiene. Fierbe foarte ușor, este extrem de hrănitoare și este cel mai adesea folosită pentru supe-creme. Te invităm să încerci un preparat rapid specific bucătăriei orientale.
Ingrediente pentru supă de linte roșie
150 g linte roșie uscată
500 ml supă clară de pui sau de legume
2 roșii
250 g bulion
1 ceapă albă, mare
1 morcov mare
sare
boia dulce
piper
smântână și pătrunjel, pentru ornat
Cum prepari supa de linte roșie
Tai mărunt ceapa și morcovul și le pui într-o oală de ciorbă împreună cu lintea, sare, piper și boia după gust.
Adaugi supa de pui, roșiile tocate și bulionul și lași să fiarbă aproximativ 45 de minute. Închizi focul și lași oala acoperită încă 15 minute.
Pui întreaga supă într-un robot de bucătărie și mixezi până obții supa-cremă, mai așezi 5 minute pe foc și amesteci bine.
O poți servi cu o lingură de smântână și o ornezi cu pătrunjel proaspăt.