Supă de orez cu migdale

29 octombrie 2013   Rețete

Serveşte această reţetă împreună cu familia ta! Toată lumea va fi mulţumimă, iar munca ta va fi recompensată cu multe laude.

Ingrediente:

100g orez 20g unt 60g stafide 150g migdale dulci 5 migdale amărui 1.25l lapte o lingură de zahăr nucuşoară scorţişoară sare

Mod de preparare:

Fierbi orezul în multă apă cu sare. După ce a fiert, se scuge şi se pune într-o tigaie. Se adaugă untul şi se pune pe foc până se topeşte acesta. Apoi se dă deoparte. Peste stafide puneţi apă fierbinte ca să nu se umfle. Stropiţi migdalele cu apă fierbinte, apoi le scurgeţi. Curăţaţi migdalele de coajă, apoi le tăiaţi mărunt. Încălziţi laptele şi puneţi migdalele în lapte atunci când este fierbinte şi lăsaţi-l la foc mic câteva minute. Adăugaţi nucuşoara şi scorţişoara. Tot acum se adaugă şi zahărul, amestecaţi bine! Apoi, puneţi orezul şi stafidele şi daţi la foc mic, amestecând constant fără ca laptele să dea în clocot.

Supa poate fi servită şi ca desert, dar şi ca fel principal!

Dificultate mică

2 porţii

Timp de preparare: 40'

Mai multe