Supă de orez cu smântână
Supa de orez cu smântână este una dintre cele mai gustoase şi sănătoase supe. Orezul este un ingredient foarte important pentru dieta noastră zilnică. Orezul menţine nivelul zahărului din sânge, fiind o sursă de energie rapidă, dar are şi proprietăţi deosebite, de păstrare a frumuseţii şi supleţei pielii.
Orezul este plin de vitamine şi minerale importante pentru organism, şi are o valoare nutriţională ridicată. Atât orezul alb, cât şi cel brun ar trebui integrat în alimentaţia noastră mai des, datorită fibrelor şi mineralelor preţioase. În plus, orezul favorizează pierderea în greutate, dietele cu orez fiind printre cele mai eficiente. Fibrele conţinute în orezul brun ajută la eliminarea apei din corp şi înlătură pofta de mâncare, fără însă să fie nevoie de înfometare.
Această reţetă de supă de orez cu smântână este rapidă, simplă şi poate fi atât o supă dietetică, cât şi una pentru întreaga familie, inclusiv pentru cei aflaţi în creştere.
Ingrediente Supă de orez cu smântână:
- Supă de carne de vacă sau de pasăre
- 4 linguri de orez alb sau brun
- 6 linguri de smântână
- 6 felii de lămâie
- Sare
Mod de preparare Supă de orez cu smântână:
Orezul se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert bine se strecoară, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs. Apoi, orezul se pune direct în castroane, alături de feliile de lămâie şi se toarnă supa strecurată fierbinte. La final, se adaugă smântâna.
Pentru cine doreşte o supă mai completă, cu zarzavaturi şi orez, care să aibă mai multe vitamine, dar care nu este atât de dietetică, iată o reţetă la fel de simplă:
De ce aveţi nevoie?
- 2 litri de apă
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 conopidă mică
- 1 ardei gras
- 2 cartofi medii
- 1 linguriţă de făină
- 50 de grame de unt
- 1 linguriţă de orez
- 2 linguri de smântână
- Sare
- Pătrunjel şi mărar tocate mărunt
Cum se prepară?
Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se pun la fiert în cei 2 litri de apă. Când zarzavaturile s-au înmuiat bine, se pune şi conopida desfăcută bucheţele, orezul, cartofii tăiaţi cubuleţe şi sarea şi se lasă la fiert.
Apoi, într-o tigaie se pune untul la topit şi peste şi făina, apoi se stinge cu puţină supă, se mai lasă la fiert 2-3 minute şi se toarnă peste supă. Se mai lasă exact două clocote şi se ia supa de pe foc. Oala se ia de pe foc, se lasă la odihnit puţin, se drege cu smântână, se pune verdeaţa şi se serveşte atunci caldă. Poftă bună!