Supă de sfeclă
Deşi îşi are originile în bucătăria rusească, supa de sfeclă a devenit familiară cele româneşti. Dacă ai nevoie de o reţetă îmbunătăţită, tocmai ai găsit-o.
Ingrediente
300 g sfeclă roşie 1 fir de praz 2 căţei de usturoi 200 ml smântână degresată 1 l apă sare 1 ceapă verde piper măcinat proaspăt 1/2 lămâie 1-2 linguri de muştar 1 legătură mărar câte 1/2 de ou de porţie
Mod de preparare
Cureţi sfecla de coajă şi o dai pe răzătoarea mică. Toci fin prazul şi usturoiul. Pui apa la fiert şi când clocoteşte, adaugi legumele şi laşi să fiarbă la foc potrivit aproximativ
20 de minute. Scoţi legumele, le mixezi şi adaugi treptat zeama în care au fiert. Amesteci într-un vas muştarul cu sare, piper şi adaugi smântâna şi supa de sfeclă. Asezonezi cu mărar tocat fin, stropeşti cu suc de lămâie şi serveşti la masă cu jumătăţi de ou fiert.