Supă de văcuţă cu tăiţei
Dacă aveţi prin frigider ori congelator o bucată de carne de vită, îşi poate găsi locul rapid în oala în care prepari degrabă o supă de văcuţă cu tăiţei. Reţeta este absolut delicioasă, iar cei dragi cu siguranţă se vor bucura de ea.
Supă de văcuţă cu tăiţei - Ingrediente
700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei sare ulei
Supă de văcuţă cu tăiţei - Cum se prepară
Se spală carnea, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se adună spuma care se formează la fiert şi se aruncă. Năutul se pune la înmuiat cu 4-5 ore înainte, apoi se fierbe în apă cu sare. Morcovii, pătrunjelul şi ardeiul se spală, se curăţă, se taie şi se înăbuşă în puţin ulei şi apă. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul, cartofii . După ce carnea şi legumele s-au fiert, se adaugă năutul fiert. Se adaugă tăiţeii, se mai fierbe 10 minute, se potriveşte de sare şi, după dorinţă, se poate acri cu lămâie.