Supă de vară
Potrivită pentru zilele călduroase de vară, această supă te încântă prin gustul ei rafinat şi uşor.
Ingrediente
4 castraveți
1 avocado, curățat de coajă și de sâmburi
½ tijă apio
1 cană frunze proaspete de spanac
1 ardei gras
1 cană iaurt
2 căței de usturoi
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare și piper, după gust
4 felii avocado, pentru decor
microplante și piper, pentru decor
Mod de preparare
Cureți castraveții de coajă, scoți semințele și-i tai mărunt. Într-un blender, mixezi castraveții, avocadoul, frunzele de spanac, tija de apio tăiată, ardeiul gras, iaurtul, usturoiul tocat, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Amesteci ingredientele până când devin cremoase. Pentru a obține o consistență mai puțin densă, poți adăuga apă. Asezonezi cu sare și piper, după gust.
Transferi supa într-un castron, o acoperi și o pui la frigider cel puțin o oră.
Înainte de servire, decorezi cu felii de avocado, puțin iaurt, microplante și piper proaspăt măcinat.