Supă tradiţională grecească de fasole

21 martie 2018   Rețete

Hai să vedem cum se găteşte de post şi în alte bucătării - cea grecească.

De ce ai nevoie ca să faci Fasolada - supă grecească de fasole:

500 g fasole boabe albă

3-4 morcovi, tocaţi mărunt

1 ceapă roşie mare, tocată mărunt

3 tulpini de ţelină, tocate mărunt

130 ml ulei

2 linguri pastă de tomate

boia de ardei (iute sau dulce, după preferinţă)

sare şi piper măcinat, după gust

Cum prepari Fasolada - supă grecească de fasole:

Pui boabele de fasole într-o oală cu multă apă rece care să le acopere, la foc mare până dă în clocot, apoi reduci la mediu laşi să fiarbă 30-35 minute, până se înmoaie uşor. Le strecori şi le dai deoparte. Toci ceapa, ţelina şi morcovii mărunt. Pui 3-4 linguri de ulei într-o oală adâncă, adaugi legumele tocate şi amesteci. Le căleşti circa 2 minute şi adaugi pasta de tomate şi continui călirea încă 1 minut. Adaugi fasolea semifiartă în oală şi torni suficientă apă fierbinte încât să acoperi bine boabele şi amesteci uşor.

Pui capacul şi laşi să fiarbă fasolada timp de circa 35 minute, până când fasolea s-a înmuiat. Când e aproape gata, torni restul de ulei şi asezonezi cu sare şi piper. Mai fierbi încă câteva minute, până când supa devine groasă şi cremoasă. Serveşti această supă tradiţională grecească fasolada fierbinte, cu câteva măsline Kalamata şi cu pâine de casă.

Sursa: http://www.mygreekdish.com

http://www.mygreekdish.com

Mai multe