Târganiți cu brânză
Aceste paste pot fi servite atât la masă de prânz cât și la cină.
Ingrediente pentru târganiți cu brânză
300 g făină
2 ouă
un pic de sare
o jumătate de ceșcuță apă
50 g slănină bine împănată
250 g brânză
Mod de preparare târganiți cu brânză
Se face un aluat din făină, 1 ou, un pic de sare și puțină apă. Se lasă aluatul 15 minute la odihnit, după care se rulează cu sucitorul într-o foaie subțire, care se lasă să se usuce puțin. Cu mâna se rup bucăți mici din această foaie și se pun la fiert in apă clocotită cu sare.
Cât timp aceste paste fierb, se pune la prăjit slănină tăiată cubulețe. Se scurg de apă pastele fierte și se amestecă cu slănina prăjită.
Brânză se da pe răzătoare, se amestecă cu oul rămas și se amestecă cu pastele și slănina prăjită. Se da totul la cuptor pentru 20 de minute.
Marjan Mihajlov,
Asociația Macedonenilor din România