Tartă cu brânză şi afine

2 august 2013   Rețete

Bucură-te de savoarea afinelor într-un desert hrănitor cu brânză. Foloseşte afine de pădure dacă vrei să iasă mai aromată.

Ingrediente:

Pentru blat: 250 g făină, 80 g unt, 1 ou, 1 praf de sare

Pentru umplutură: 4 ouă, 70 g zahăr, 500 g brânză de vaci, 250 ml smântână, 2 linguri amidon, 300 g afine

Număr porţii: 6 Timp de preparare: 75 min Dificultate: mică

Mod de preparare

Frămânţi ingredientele pentru blat, faci din aluat o bilă, o înfăşori în folie de plastic şi o laşi la rece 30 de minute. Întinzi o foaie şi o aşezi pe fundul formei de tartă unse şi tapetate. Înţepi aluatul cu o furculiţă şi pui deasupra hârtie de copt. Coci în cuptorul încins 10 minute.

Amesteci brânza de vaci bine scursă cu smântâna şi cu zahărul, încorporezi treptat gălbenuşurile şi, la sfârşit, albuşurile bătute tare cu un vârf de sare, amestecând uşor de jos în sus. Adaugi amidonul în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Torni amestecul de brânză pe blat. Zdrobeşti puţin afinele şi le aşezi peste brânză, pe mijloc. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. O laşi să se răcească în formă, după care o tai.

Mai multe