Tartă cu brânză şi caise

17 iunie 2017   Rețete

Pentru a aduce culoarea şi aroma verii în bucătăria ta, e musai să încerci această reţetă delicioasă de tartă cu brânză şi caise.

Ingrediente

Pentru aluat

100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g făină 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutură

400 g brânză

10 caise

2 linguri smântână

1 ½ lingură amidon

2 linguri zahăr

1 ou

unt, pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, mixezi untul moale cu zahărul până când compoziţia capătă o culoare deschisă. Adaugi oul şi mai mixezi 2 minute. Torni în ploaie făina cernută cu praful de copt şi amesteci cu o lingură, apoi cu mâna. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră.

Între timp, pregăteşti umplutura. Amesteci bine brânza cu zahărul, smântâna şi oul. Adaugi amidonul şi amesteci din nou.

Caisele le speli şi le cureţi de sâmburi. Întinzi aluatul rece pe o tavă cu pereţii înalţi unsă cu unt. Deasupra torni umplutura de brânză şi decorezi cu jumătăţi de caise. Dai prăjitura 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 °C. Ulterior, micşorezi temperatura cuptorului la 160 °C şi coci tarta 50 de minute.

Foto: Profimedia

Mai multe