Tartă cu brânză şi verdeaţă
Ingrediente:
Pentru aluat: 450 g făină, 30 g drojdie, 150 ml apă călduţă, 3 linguri ulei, 1 ou, 1 linguriţă rasă de sare.
Pentru umplutură: 500 g brânză proaspătă de vaci grasă (bine scursă), 200 g telemea de oi rasă, 150 g caşcaval ras, 50 g unt, 150 ml smântână groasă, 4 ouă, 1/2 legătură mărar, 1/2 pătrunjel verde, 5-6 frunze de mentă proaspătă, sare, piper, salvie pentru decor.
Cum se prepară:
1. Din ingredientele menţionate, se frământă un aluat omogen, elastic, care se lasă apoi la dospit circa 20 de minute.
2. Separat, se mixează cele trei feluri de brânză cu untul, smântâna şi ouăle. Apoi se amestecă cu mărarul, pătrunjelul şi menta tocate fin şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Află reţeta completă de tartă cu brânză şi verdeaţă pe clickpentrufemei.ro
Află reţeta completă de tartă cu brânză şi verdeaţă pe clickpentrufemei.ro