Tartă cu caise şi alune
Vrei să pregăteşti câteva bunătăţi delicioase cu fructe de sezon? Nimic mai simplu! Îţi trebuie doar puţină inspiraţie şi… vei obţine un curcubeu de arome care te va încânta. De data aceasta, îţi prezentăm o tartă în stil franţuzesc cu caise şi alune.
Ingrediente
Pentru aluat
175 g făină 1 vârf de cuţit cu sare 100 g unt 3 gălbenuşuri 3 linguri apă minerală
Pentru umplutură
100 g stafide
300 g caise
200 g alune de pădure
zdrobite grosier
150 g fulgi de ovăz
4-5 linguri zahăr
zahăr pudră
Preparare
Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu un praf de sare, apoi pui untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, adaugi un gălbenuş, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute. Speli şi scoţi sâmburii caiselor. Le scurgi bine de apă şi le amesteci într-un castron cu zahărul.
Scoţi coca de la rece, întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi îl coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.
Apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit puţin. Pui caisele amestecate cu zahărul în tavă şi introduci din nou în cuptor pentru 15 minute.
Serveşti tarta rece presărată cu fulgi de ovăz, alune de pădure zdrobite grosier, stafide şi zahăr pudră.