Tartă cu cireşe

20 iulie 2015   Rețete

Dacă ai păstrat câteva cireşe în borcan sau la congelator şi vrei să le foloseşti, prepară această minunată tartă cu cireşe.

De ce ai nevoie pentru tară cu cireşe

Pentru blat: › 250 g făină › 1 praf de sare › 200 g unt › 1 ou › 2 linguriţe zeamă de lămâie › 2 linguri apă › ulei şi făină pentru tapetarea tăvii Pentru umplutură: › 250 ml smântână › 170 g zahăr › 3 linguri făină › 1 ou întreg › 1 gălbenuş › 1 pliculeţ zahăr vanilat › 1 praf de sare › 1 farfurie cireşe fără sâmburi

Cum se prepară tarta cu cireşe

Într-un castron, amesteci făina cu sarea, adaugi untul şi frămânţi până când compoziţia devine

nisipoasă. Adaugi oul bătut separat, apa şi zeama de lămâie. Frămânţi un aluat potrivit de tare şi laşi la frigider aproximativ 30 de minute.

Tapetezi o formă de tartă cu unt şi făină, întinzi foaia de aluat, înţepi din loc în loc şi dai la cuptor, încins în prealabil, pentru 10 minute.

Separat, mixezi smântâna cu zahărul, zahărul vanilat, făina, gălbenuşul, oul întreg şi puţină sare, până când obţii o cremă. Adaugi cireşele şi amesteci cu o spatulă, apoi torni compoziţia peste tartă. Dai din nou la cuptor pentru încă 30 de minute.

Mai multe