Tartă cu cireşe
Un desert grozav şi multă voie bună... Cam acestea sunt ingredientele unei seri speciale, petrecute în compania prietenilor dragi, în prag de weekend. Dulcele îl prepari tu, pe ceilalţi lasă-i să vină cu buna dispoziţie! Iată reţeta de tartă cu cireşe.
Ingrediente:
Pentru aluat: 4 ouă, 1 praf de copt, 200 g unt, 200 g zahăr pudră, 1 esenţă de vanilie, 250 g făină, 30 g cacao
Pentru cremă: 300 ml lapte, 100 g zahăr pudră, 1 plic praf de budincă, 150 g unt
Pentru decor: 300 g cireşe, 1 plic gelatină roşie
Pregatire: 50 min Coacere: 40 min Dificultate: medie
Untul îl mixezi cu zahărul pudră, adaugi gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. Încorporezi uşor albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.
Opreşti 1/3 din aluat şi îl amesteci cu cacaua. Torni într-o formă de tort unsă şi tapetată jumătate din aluatul alb, pui grămăjoare din cel maro, torni restul de aluat alb şi nivelezi. Coci tarta cu cirese 40 de minute, la foc mic.
Amesteci praful de budincă cu laptele, cu zahărul şi pui pe foc mic până se îngroaşă, după care laşi la răcit. După ce se răceşte, adaugi treptat untul moale şi torni crema astfel obţinută peste blatul din formă, răcit.
Cureţi cireşele de sâmburi, le aşezi peste cremă şi torni gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe pachet. Laşi tarta cu cirese la frigider aproximativ două ore înainte s-o serveşti.
Prajitura cu cirese si fulgi de ciocolata