Tartă cu ciuperci
În weekend, timpul nu mai este o problemă. Ce-ar fi să-ţi surprinzi plăcut familia preparându-le această tartă?
Ingrediente:
1 pachet foi 50 g unt 2 cepe feliate 3 căţei usturoi 400 g ciuperci feliate 1 lingură frunze cimbru 2 ouă 1 cană smântână 80 g brânză
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 190 grade C. Ungeţi o tavă cu puţin unt şi puneţi foile de aluat în tavă.
Se topeşte untul într-o tigaie mare, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tăiat felii. Se lasă la foc mediu până se înmoaie, amestecându-se uşor. Între timp se pregătesc ciupercile. Se spală, se curăţă şi se taie felii. Puteţi să folosiţi şi codiţele. Când ceapa şi usturoiul s-au înmuiat uşor, se adaugă ciupercile şi cimbru. Se lasă pe foc timp de 2 minute până se înmoaie.
Într-un bol se bate oul, smântâna şi piperul. Amestecul de ciuperci se pune în tava pregătită anterior. Peste acest amestec se toarnă oul bătut. Se acoperă tarta cu câteva felii de brânză şi se dă la cupor timp de 40 de minute.
Poftă bună!
Sursa: taste.com.au