Tartă cu cremă de brânză şi lămâie
Deserturile ce au în compoziţie cremă de brânză sunt foarte gustoase şi răcoritoare. Încearcă o reţetă de tartă cu lămâie, pe care o decorezi cu fructe proaspete, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
150 g cereale integrale
50 g zahăr brun
75 g unt, topit
230 g cremă de brânză
65 g zahăr
230 g smântână
2 linguriţe esenţă de vanilie
2 linguriţe coajă de lămâie rasă
2 linguri zeamă de lămâie
100 g smântână pentru frişcă
25 afine
1 mână de zmeură
100 g căpşuni, feliate
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Dai cerealele la blender, până sunt complet mărunţite. Le amesteci într-un bol cu zahărul brun. Încorporezi untul. Torni într-o tavă specială, rotunda, şi dai la cuptor, aproximativ 8-10 minute. Laşi la răcit, timp de jumătate de oră.
Mixezi crema de brânză, la viteza medie, până devine pufoasă. Adaugi zahărul, smântâna, esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie, până obţii o compoziţie omogenă. Amesteci cu smântâna pentru frişcă. Torni peste blatul din cereale. Dai la rece câteva ore. Decorezi cu fructe. Serveşti imediat.
Sursa https://www.bettycrocker.com