Tartă cu cremă de ciocolată
Vinerea ne răsfăţăm cum se cuvine. Cu puţină imaginaţie, un strop de răbdare şi câteva ingrediente vom face un desert delicios.
Ingrediente:
Pentru crema de cafea click AICI!
Pentru crema de cafea click AICI!
Pentru aluat:
250 g făină 100 g de unt, la temperatura camerei 2 linguri smântână
Pentru crema de ciocolată:
1 tabletă de ciocolată neagră
500 ml frişcă
2 linguri de zahăr
cacao pentru décor
Mod de preparare:
Omogenizezi foarte bine ingredientele pentru aluat, le pui într-o tavă mică şi o dai la cuptor. Coci până când tarta devine uşor arămie. Topeşti pe baie de aburi ciocolata împreună cu zahărul, apoi dai deoparte şi adaugi frişca. Laşi la răcit şi combini cu crema de cafea. Întinzi peste blat, iar deasupra cerni cacao. Laşi la rece câteva ore pentru a se întări.