Tartă cu cremă de ciocolată şi frişcă
Europenii sunt printre cei mai mari consumatori de ciocolată, în Europa fiind mâncată practic jumătate din cantitatea vândută la nivel mondial, iar unele studii arată că ar exista chiar o legătură între savurarea ei şi nivelul de inteligenţă aşa că, avem toate motivele de a ne răsfăţa din când în când. Încearcă această reţetă de tartă cu cremă de ciocolată şi frişcă atunci când ai nevoie de o zi dulce.
De ce ai nevoie pentru a pregăti tarta cu cremă de ciocolată şi frişcă
1 blat de tartă, gata preparat
4 albuşuri
190 g zahăr
300 g ciocolată
40 g unt
500 g smântână lichidă
200 g biscuiţi ciocolată
60 g frişcă bătută
1 praf de sare
Cum pregăteşti tarta cu cremă de ciocolată şi frişcă
Formezi o crustă de tartă sau foloseşti una gata cumpărată şi o aşezi într-o tavă. Amesteci albuşurile şi zahărul şi le pui deasupra unui bol cu apă fiartă, până când zahărul se dizolvă complet, aproximativ 3-4 minute. Baţi apoi conţinutul cu un mixer la viteză medie timp de 5-6 minute. Într-un alt vas combini bucăţile de ciocolată şi untul, folosind aceeaşi metodă pentru a le topi.
Mixezi jumătate din cantitatea de smântână lichidă până se transformă în frişcă. Torni albuşurile peste ciocolata topită, apoi frişca şi amesteci până se încorporează. Aşezi jumătate din mousse-ul format peste tartă, apoi presari biscuiţii mărunţiţi. Acoperi cu mousse-ul rămas. Combini restul de smântână cu frişca bătută şi praful de sare, până se formează o cremă. Acoperi tarta. Dai la rece câteva ore. Serveşti cu extra biscuiţi sau ciocolată rasă pe deasupra.
Sursa http://www.epicurious.com