Tartă cu cremă de vanilie şi fructe

22 februarie 2016   Rețete

Tartele sunt foarte uşor de preparat, dar mai ales delicioase în orice moment. O tară cu cremă de vanilie şi fructe nu poate fi decât răcoroasă, dulce şi bună. Iată o reţetă la îndemână pentru iubitorii de tarte şi fructe. Crema de vanilie face din această tartă un desert irezistibil.

Ingrediente Tartă cu cremă de vanilie şi fructe:

Pentru blatul de tartă:

  • 4 ouă potrivite
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 1 linguriţă de praf de copt

Pentru crema de vanilie:

  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 500 de ml de lapte
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 lingură de amidon

Fructe:

  • 500 de grame de fructe (căpşuni, zmeură, etc)
  • 1 compot de căpşuni, zmeură
  • Jeleu roşu

Mod de preparare Tartă cu cremă de vanilie şi fructe:

Pentru blat, se bat albuşurile spumă, iar gălbenuşurile se bat bine cu zahărul tos şi cel vanilat. Albuşurile spumă se adaugă peste gălbenuşurile bătute, se amestecă uşor cu o spatulă dejos în sus, apoi se adaugă şi se încorporează, la fel de încet, făina cernută şi praful de copt.

Se unge o tavă de tartă cu ulei, se presară cu făină, se toarnă compoziţia pentru blat şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute.

Pentru cremă, se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi făina şi amidonul. Se încorporează laptele treptat cu ajutorul unui tel. Compoziţia se pune la foc mic şi se amestecă continuu. Trebuie să capete consistenţa unei creme închegate. Se adaugă esenţa de vanilie, se amestecă, apoi se ia de pe foc. Se acoperă cu folie de aluminiu pentru a nu se forma crustă.

Blatul de tartă se însiropează cu sirop făcut din apă, zahăr şi coajă de lămâie. Crema rece se pune peste blat şi se nivelează frumos. Deasupra se pun fructele şi peste jeleul colorat, care se prepară folosind compotul. Se dă la rece şi se serveşte. Poftă bună!

Mai multe